sâmbătă, 12 octombrie 2013

Ceaiul de busuioc, un remediu la indemana oricui




Tendinta fiecaruia dintre noi atunci cand suntem bolnavi este de a merge la medic. Logic, orice pastila, care intre noi fie spus este un produs sintetic, are si efecte adverse in timp. De aceea este foarte bine de folosit pe langa tratamentul medicamentos si cel naturist. Gasim solutii pentru tot felul de boli, si ceea ce este mai importat: avem tot ceea ce ne trebuie sa prevenim bolile utilizand plantele medicinale.
M-as opri in randurile acestui articol la o planta foarte cunoscuta, utilizata, dar niciodata la maxim: BUSUIOCUL.
Multi o cunosc din ritualul religios ortodox, dar putin stiu ce efecte benefice are aceasta planta originara din India.
Fiind o solutie la indemana, v- as recomanda sa folositi ceaiul si/ sau infuzia de busuioc pentru afectiuni ale sistemului nervos, circulator, respirator si digestiv.
Des utilizata este infuzia ce se prepara astfel: intr- o cana punem apa clocotita peste florile de busuioc bine uscate si maruntite, apoi le lasam zece- cinsprezece minute, dupa care strecuram si consumam. Putem adauga o lingurita de miere de albine, insa nu imediat, ci cand infuzia este semirece, pentru ca mierea sa nu- si piarda efectele terapeutice.
Daca infuzia se bea fierbinte, ea este un factor benefic pentru afectiuni ale aparatului respirator, cum ar fi de exemplu: bronsita, tusea convulsiva, virozele respiratorii.
Atunci cand o folosim frecvent, infuzia de busuioc poate tamadui: cefaleea, guta, balonarea, colitele de fermentatie, ulcerul gastric, diareea, cistita, toxiinfectiile alimentare, giardia. Bebelusilor li se poate administra un pic de infuzie cand au colici.
Uneori, atrasi de mirajul gastric al unei mese copioase, uitam ca organismul are únele bariere peste care nu poate trece. In astfel, de momente ceaiul de busuioc, ce nu trebuie fiert foarte mult, pentru a nu- si pierde calitatile terapeutice, face cu adevarat minuni.
In anotimpul rece, infuzia de busuioc ar trebui sa nu ne lipseasca pentru ca ea este un adjuvant pentru raceala, gripa, laringita, faringita, chiar si atunci cand acestea sunt asóciate cu stari de voma.
Foarte, foarte útila este infuzia de busuioc in tratarea oboselii, a anxietatii, a starilor depresive, intrucat pune sangele in miscare prin oxigenare. In popor se spune ca se vindeca astfel, “mahnirea si oful de la inima”. Oxigenarea creerului inseamna o mai mare capacítate de memorare, fapt extrem de útil copiilor in procesul educational zilnic, dar si varstnicilor care au frecvente pierderi de memorie.
Doamnele si domnisoarele pot folosi busuiocul sub forma de infuzie in tratarea tenului. Mai exact, se curata seara tenul cu o astfel de infuzie, dupa care se pune o compresa din aceeasi infuzie pe obraji si frunte. In acest mod se impiedica infectarea porilor si se elimina bacteriile care stimuleaza dezvoltarea acneei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu