luni, 14 octombrie 2013

Ce sa mancam seara?


 
mancare-sanatoasa-ghimpele (1)

Cereale integrale, paste din faina integrala, orez brun, fructe,legume,lactate.
Fructele si legumele sunt cele mai potrivite alimente pe care le putem consuma la masa de seara. Cea mai indicata este salata: de fructe sau de legume. Nu numai ca are foarte putine calorii, dar ofera si acea senzatie de satietate care ne va tine departe de frigider tot restul serii.
Daca sunteti o persoana activa atunci puteti adauga alaturi de legume si carne de pui, vita sau peste, care atentie, trebuie pregatita la abur sau pe gratar. Evitati prajelile de orice fel la cina.
Lactatele sunt deasemenea o alegere ideala pentru masa de seara fiindca sunt hranitoare si totodata au un aport caloric scazut. Un pahar de lapte cald amestecat cu o lingurita de miere, baut inainte de culcare are efect calmant si oarecum sedativ.
Daca nu reusiti sa adormiti, nu incercati sa beti la cina mai mult de un pahar de vin alb sau rosu, fiindca nu veti reusi decat sa obtineti efectul invers celui dorit! Veti avea un somn mult mai agitat iar a doua zi de dimineata va veti trezii cu o insuportabila durere de cap.

Ce e bine sa evitam la masa de seara?
In primul rand ne este interzis tot ceea ce se numeste fast-food, dulciuri si bauturi carbogazoase, deoarece aceste alimente nu doar ca ne pot ataca sanatatea ci si greutatea.
Ceea ce mancam seara poate influenta in foarte mare masura greutatea corpului, de aceea este important sa fim foarte atenti in ceea ce priveste meniul, pentru a evita kilogramele in plus.


sursa:http://www.forma-maxima.ro/diete-nutritie/ce-sa-mancam-seara/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu