luni, 14 iulie 2014

Picioare grele? Iata ce trebuie sa mananci

Vara, din cauza caldurii, se intampla adesea sa avem senzatia de picioare grele. Dar, cu ajutorul unei alimentatii adecvate, este usor sa scapi de aceasta senzatie neplacuta. Descopera alimentatia impotriva picioarelor grele.

Flavonoidele
Acesti polifenoli combat inflamatiile, fluidizeaza sangele, stimuleaza contractia venoasa, intareste peretii vasculari si repara vasele de sange deteriorate. Drept urmare, poseda toate proprietatile necesare senzatiei de picioare usoare. Flavonoizii sunt usor de recunoscut, acestia fiind cei care dau culoarea albastra fructelor si legumelor. Consuma cat mai des struguri negri, smochine, prune, coacaze, mure sau vinete.

Vitamina E
Vitamina E este un antioxidant cunoscut  sub numele de tocoferol. Aceasta vitamina este un antiocoagulant natural care permite fluidizarea sangelui si evitarea senzatiei de picioare grele. Organismul nostru nu poate produce Vitamina E. Pentru a evita carentele, este important sa o obtii din alimentatie. Vitamina E se regaseste in fructele oleaginoase (migdale, nuci) si in uleiurile vegetale (rapita, masline, nuci, floarea-soarelui).

Vitamina C
Acest antioxidant este indispensabil fabricarii colagenului, cu alte cuvinte, indispensabil pielii. Vitamina C o putem regasi in portocale, lamai, kiwi, mango, patrunjel si rosii.

Potasiu
Drenant, potasiul permite evitarea retentiei de apa. Esential senzatiei de picioare usoare, acesta trebuie consumat in mod regulat. Potasiul se regaseste in special in leguminoase (fasole rosie, linte), in legume, fructe (banane, caise, citrice, avocado) si in fructele uscate (nuci, migdale, fistic). Este prezent si in carne, pestele slab si gras, ciocolata si cereale integrale.

Alimente care favorizeaza tranzitul
Constipatia poate deveni rapid dusmanul picioarelor usoare. Pentru o digestie cat mai buna, trebuie sa consumi in jur de 25-30g de fibre pe zi. Pentru a te asiguri ca atingi aceasta cantitate, sporeste portia de fructe (pe care le consumi cu coaja), de legume si de legume uscate. Incearca pe cat posibil sa inlocuiesti orezul alb, faina, pastele cu echivalentele lor integrale.

Castanul de India, aliatul tau impotriva senzatiei de picioare grele
Cu cat retii mai multa apa, cu atat venele tale vor fi mai dilatate. Datorita castanului de India, vasele de sange nu vor mai fi atat de inflamate, vor fi mai tonice. Datorita principiului sau activ (escina) si flavonoidelor continute, castanul de India impiedica vasoconstrictia.

Ce alimente trebuie sa eviti?

Este esential sa limitezi aportul de grasimi saturate deoarece acestea cresc nivelul de trigliceride si de colesterol in sange. Acesta nu va circula in mod corect. Limiteaza consumul de mezeluri, de branza, unt, fripturi si carne grasa, de sare care favorizeaza retentia de apa si care altereaza circulatia sanguina. Pentru a stimula drenarea organismului bea cel putin 1,5 l de apa pe zi. 

Citeste mai multe pe www.forma-maxima.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu