joi, 10 iulie 2014

Obiceiuri proaste care iti intretin colaceii

A venit vara, ti-ai achizitionat un costum de baie superb pe care vrei sa il porti la plaja sau la piscina. Insa, exista o mica problema. Iti este destul de greu sa ascunzi colaceii inestetici in costumul de baie minuscul achizitionat. La ce obiceiuri proaste ar trebui sa renunti?

Consumul regulat de sucuri carbogazoase
Nu trece o zi fara sa golesti o o doza sau chiar doua de suc? Acest lucru are un impact extrem de negativ asupra siluetei tale. Conform specialistilor, consumul a unul sau doua doze de suc pe zi favorizeaza ingrasarea in zona taliei de cinci ori mai mai mult! Intr-o doza de Coca-Cola exista, in mod normal, 35 de grame de zahar, echivalentul a 7 cuburi de zahar. Da, 7 cuburi de zahar intr-o singura doza de suc. Iar zaharul are consecinte nefaste nu numai asupra siluetei tale, ci si asupra sanatatii. Pentru binele sanatatii si siluetei tale, alege un suc mai nutritiv, mai sarac in zahar.

Mancatul tarziu seara
Chiar daca este adevarat acest lucru – corpul nostru arde in mod natural caloriile pe in timp ce dormim, acesta nu va fi in masura sa faca acest lucru in mod eficient daca mergi la culcare cu stomacul plin. Pe langa faptul ca favorizeaza aparitia grasimii abdominale, faptul de a manca inainte de culcare si de a ne culca cu stomacul plin creste riscul de a dezvolta un reflux acid sau o indigestie. Pentru a evita aceasta neplacere, evita sa mananci seara si ia ultima masa cu cel putin trei ore inainte de culcare.

Mananci cand esti trista, suparata sau stresata
Ti se intampla ca atunci cand esti suparata sau stresata sa te refugiezi in mancare? Data viitoare cand te surprinzi facand acest lucru, arunca la gunoi cheesburgerul sau cartofii prajiti pe care te-ai apucat sa-i consumi. Bulimia emotionala nu te ajuta deloc sa te simti mai bine. Daca mananci cand ai o problema, singurul lucru pe care il vei castiga va fi o grasime abdominala dizgratioasa. Cea mai buna modalitate de a-i raspunde stresului este de a bea un pahar mare cu apa, sa vorbesti cu o prietena sau sa te plimbi putin, sa te relaxezi.

Nu dormi atat cat trebuie

Ajunsi la varsta adulta, avem nevoie de cel putin 7 ore de somn pe noapte. Cand nu dormim suficient, nivelul de cortizol, hormonul stresului, creste si provoaca o pofta enorma de alimente dulci. Iti va fi destul de greu sa scapi de colacei, de grasimea abdominala daca nu dormi suficient. Pentru a mentine cortizolul in limite normale, fa tot ce iti sta in putinta sa respecti numarul de ore de somn recomandate.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu