miercuri, 18 septembrie 2013

Detoxifierea de toamna



A venit toamna si au aparut si alimentele de toamna, specifice toamnei. Toamna ca si primavara este anotimpul ideal pentru detoxifiere. Pregatirea organismului pentru sezonul rece prin consumul de fructe si legume naturale nu inseamna doar detoxifiere ci si intarirea sistemului imunitar.

Ce alimente sa consumam toamna si sa ajute la detoxifiere?

Sfecla este alimentul minune bogat in vitaminele B3, B6 , C si beta-caroten. Este principala sursa de fier dar si de magneziu, zinc si calciu. Toate aceste minerale sunt esentiale atunci cand vrei sa urmezi o cura de dezintoxicare. Sfecla ajuta la curatarea si functionarea buna a vezicii biliare si a ficatului , imbunatateste digestia si elimina ce este rau. Sfecla o poti consuma sub forma de salata de sfecla, sfecla coapta dar poti sa bei suc de sfecla.

Un alt aliment de consumat in cura de detoxifiere de toamna este broccoli.Broccoli contine foarte multe fitochimicale care sunt eliberate cand este tocat, mestecat, fermentat sau gatit, ceea ce il transforma intr-o leguma ideala pentru detoxifiere.

Semintele din in sunt o sursa benefica de fibre si adaugate in salate contribuie foarte eficient al eliminarea toxinelor din tractul intestinal, contin omega 3 si minerale fundamentale. Daca in cura de detoxifiere de toamna adaugi si doua linguri de seminte de in, aceasta o sa fie extraordinar de eficienta.

Usturoiul si lamaia sunt aromele care nu trebuie sa lipseasca.Adauga suc de lamaie in salate. Cresti cantitatea de fier pe care o asimilezi si iti aduci un benefic supliment de vitamina C. Usturoiul are proprietati antiseptice exceptionale. Usturoiul este un antibiotic natural si un antiviral de exceptie. Usturoiul contribuie la eliminarea agentilor patogeni. Sulful pe care usturoiul il contine in mod normal este esential in acest proces.

Merele sunt fructele care nu trebuie sa lipseasca din detoxifierea de toamna si este bine sa le mananci cu tot cu coaja .

Detoxifierea de toamna se face foarte usor daca stii ce alimente sa mananci si cum.Poti alege sa bei sucuri din fructe de toamna ( strugurii sunt un bun detoxifiant) si mai ales sa mananci salate din fructe si legume cu seminte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu