vineri, 2 mai 2014

Retete cu tarate de ovaz

Destinate sa ne simplifice viata si sa ne bucuram de un stil de viata mai sanatos, taratele si-au gasit deja locul lor bine meritat la noi in bucatarie. Diversitatea lor este destul de importanta si sunt o alternativa ideala la produsele cu prea mult zahar atunci cand vrei sa te umpli de vitalitate.
Taratele sunt ingredientele obtinute prin prelucrarea cerealelor de tot felul. Taratele sunt cu alte cuvinte coaja care acopera cerealele. Acestea pot fi obtinute prin prelucrarea boabelor de orz, de ovaz, de secara sau de grau… se pot obtine tarate si din orez.
Taratele sunt niste ingrediente necesare atunci cand iti doresti sa gatesti rapid, sanatos, gustos si echilibrat mai ales atunci cand nici nu ai prea mult timp sa stai in bucatarie.
Ce poti face cu taratele in bucatarie?
In versiune sarata. Taratele sunt ideale pentru a ingrosa o supa care ti se pare cam chioara si pot inlocui cartofii cu succes. De asemenea, acestea vin cu mai multa tinuta pentru un gratin de legume sau pentru un quiche de legume. Te poti folosi de tarate si pentru a prepara un piuré de legume cu tarate pentru bebe, deoarece de mic acesta trebuie sa aiba niste obiceiuri sanatoase. Taratele te ajuta sa prepari si o prajitura fara faina, confera mai mult gust unei budinci si dau un gust mai crocant unui aluat pentru tarte sau unui crumble. Trebuie sa stii ca faina se poate inlocui foarte usor cu taratele de grau sau cu taratele de ovaz. Sau sunt pur si simplu ideale in clasicul porridge – terci, pentru care sunt ingredientul esential.
In versiune dulce. Taratele te vor ajuta sa obtii niste delicioase prajituri, tarte, crumbles…. Taratele de ovaz vor conferi un gust crocant si simpatic minunat unei negrese cu ciocolata.
Alte idei care te-ar putea inspira:
- biscuiti cu cinci tipuri de tarate – de hrisca, de grau, de ovaz, de orez si de orz.
- batoane de cereale cu fulgi de ovaz.
- poti prepara o tarta cu somon fume si cu cresson, cu un aluat preparat tot din cinci tipuri de tarate.
- pancakes cu tarate de cereale.
- poti prepara si niste cookies delicioase cu cranberries, cu cinci tarate de cereale si cu sirop de zahar brun.
- daca alegi sa prepari niste muffins cu tarate si cu mere vei obtine un preparat delicios cu siguranta.
- de niste pancakes cu tarate si cu legume ce zici?
- poti incerca sa prepari si niste bulete de tarate cu azuki.
- un terci cu fulgi de ovaz si cu tarate de orz este delicios.
- poti incerca si o combinatie mai originala si sa prepari niste pancakes cu tarate de cereale si cu spanac. Un preparat clasic pentru bucataria vegetariana care se poate varia la infinit.
- supa de pastarnac cu tarate este delicioasa.
- o tarta cu legume, cu tarate si cu branza de capra va reusi sa iti delecteze papilele.
Ce retete ai incercat pana acum? Care sunt prereratele tale ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu